на живо

Шакира е сред най-известните фенове на Реал (Мадрид)

Преди връзката си със защитника на Барселона Жерар Пике, Шакира не пропуска мач на "Сантяго Бернабеу"

Getty Images

Преди 2010-а, Шакира е един от най-редовните посетители на ”Сантяго Бернабеу”. Камерите на стадиона често я улавят да подкрепя бурно любимците си от „Белия балет”, облечена в цветовете на тима.

Връзката между певицата и 10-кратния носител на трофея в Шампионската лига се задълбочава още повече, когато Флорентино Перес печели за първи път президентския пост в Реал(Мадрид). Той лично й подарява фланелка на отбора с номер 5.

По-късно обаче нещата се променят.  

През 2011-а Шакира и Пике обявяват официално връзката си.

По същото време от мадридския гранд забраняват на домакинските мачове на тима да се пускат изпълнения на колумбийската певица.

От Реал не сметнали за нужно да дават обяснения за случилото се, но подозренията на испанските медии са свързани с връзката на певицата и футболиста на „вечния” им враг.

Въпреки това, след назначаването на Зинедин Зидан за треньор на Реал (Мадрид), Шакира е сред първите, поздравили французина. Тя публикува обща снимка със Зизу от 2005-а година, когато той е все още футболист на тима.

Дали Шакира е сменила клубните си пристрастия можем само да гадаем, но е факт, че тя вече не пропуска мачовете на половинката си Жерар Пике и Барселона.