на живо

Шампионът е жив! Кроос донесе инфарктна победа на 10 от Германия (ГАЛЕРИЯ)

Бундестимът надви Швеция с гол в добавеното време и държи съдбата в своите ръце

Световният шампион Германия победи драматично Швеция с 2:1 в мач от група "F" на Мондиал 2018.

Така Бундестимът, който завърши мача с човек по-малко заради червен картон на Джером Боатенг, се измъкна от много тежка ситуация. Германците бяха напът да направят шансовете си за продължаване напред минимални, но стигнаха до ценния успех с красив гол на Тони Кроос в 95-ата минута.

С победата Бундестимът събра актив от 3 точки, колкото има и Швеция. Двата отбора са и с еднаква голова разлика - 2:2. Лидерът Мексико е с 6 точки. В последния кръг Германия ще се изправи срещу Южна Корея, докато Швеция среща "ацтеките".

stat2

Тимът на Йоахим Льов доминираше в първия половин час, но така и не успя да пробие дисциплинираната шведска отбрана.

Стигна се до 32-ата минута, когато Тойвонен се измъкна от Рюдигер и прехвърли технично стража Нойер, давайки аванс на скандинавците.

Снимка: Getty Images

Малко преди почивката Клаесон пък получи хубав пас отдясно, но се забави и в крайна сметка шутът му бе блокиран от Йонас Хектор.

Бундестимът започна ударно второто полувреме и изравни още в 48-ата минута. Кроос пусна към Вернер по лявото крило, а той подаде към точката на дузпата. Там Ройс изпревари Аугустинсон и преодоля Олсен - 1:1.

Снимка: Getty Images

В 56-ата минута Хектор стреля силно от дистанция, но стражът Олсен бе на висота. Четири минути по-късно Ройс пропусна от чиста позиция, след като получи пас по земя от Кимих.

Впоследствие Швеция съвсем се затвори и Германия трудно създаваше опасности пред вратата на "тре кронур". Задачата на Бундестима се усложни в 82-ата минута, когато централният защитник Джером Боатенг получи втори жълт, респективно червен картон.

Снимка: Getty Images

Въпреки че останаха с 10 души, германците имаха златен шанс да измъкнат победата. В 88-ата минута Марио Гомес бе оставен непокрит в наказателното поле, но от 5-6 метра стреля с глава право във вратаря Олсен.

Дълбоко в добавеното време обаче Тони Кроос все пак матира стража на Швеция с феноменално изпълнение от пряк свободен удар - 2:1 и световният шампион оцеля... поне засега.

Снимка: Getty Images

stat1

Тагове:

световно 2018