на живо

Шампионът Зенит (Казан) отново на финал след победа над Ресовия (ВИДЕО)

Теодор Салпаров не игра. Николай Пенчев с 3 точки

CEV

Отборът на Зенит (Казан) победи Асеко Ресовия (Жешув) с 3:1 (22:25,26:24, 25:18, 25:21) се класира за финала на волейболната Шампионска лига.

В залата в полския град Краков двата отбора започнаха без българските си попълнения в стартовите шестици. Николай Пенчев се появи в игра за Ресовия в средата на втория гейм и остана на игрището до средата на третия. Теодор Салпаров остана резезва през целия мач.

Първият гейм отиде на сметката на домакините от Полша. Във втората част отново те поведоха, но Владимир Алекно реагира със смяна на разпределителя и Зенит успя да изравни резултата. В третата част руският отбор доминираше на игрището и поведе без особени проблеми. Четвъртата част започна точка за точка, но в края на гейма руският шампион поведе и запази преднината си до края.

Снимка: CEV

Най-резултатен за поляците бе диагоналът Бартош Курек с 16 точки (1 ас, 54% в атака). Николай Пенчев завърши с 3 (50% в атака, 63% позитивно и 13% перфектно посрещане).

За Зенит кубинецът с полски паспорт Вилфредо Леон записа 18 точки (1 ас, 55% в атака, 47% позитивно и 26% перфектно посрещане).

Снимка: CEV

На финала Зенит, който миналата година триумфира в най-силния клубен европейски волейболен турнир, ще играе срещу победителя от италианското дерби между Тренто и Лубе Банка. Срещата, която ще определи носителя на трофея, е утре от 19:00 ч. Мачът за третото място започва в 15:45.