на живо

Шампионска лига: Повторение на финала и здрав сблъсък на аутсайдери

Гледайте "Байерн" - ПСЖ по bTV Action, а "Порто" - "Челси" по RING

Getty Images

Футболна магия, дербита, съперничества! Шампионска лига е тук, при това за най-интересната си част.

След като вчера загряхме с първа порция от четвъртфиналите в турнира, днес (7 април) предстои да се насладим на още два мача - дерби като за финал и здрав сблъсък на привидни аутсайдери, които могат да объркат сметките на всеки.

От 21:30 ч. по bTV Action може да гледате първия мач от четвъртфиналите между "Байерн" Мюнхен и "Пари Сен Жермен"!

Снимка: Getty Images

Двата тима играха един срещу друг преди по-малко от година на финал в Шампионската лига. Днес се сблъскват на по-ранен етап, но това това не отнема от магията на дербито. 

На финала на миналия сезон "Байерн" победи с 1:0. Днес обаче ще трябва да се справя без голмайстора си Роберт Левандовски, който има контузия в коляното, и Серж Гнабри, който е положителен за коронавирус. Как ще изглеждат баварците на терена? Ханзи Флик загатна по време на победата над "Лайпциг" преди дни. С 1:0 тимът почти си осигури девета поредна титла у дома. 

Снимка: Reuters

В "Пари Сен Жермен" различен от миналогодишния финал е и... треньорът. Маурисио Почетино зае позицията наскоро, а сега му предстои да бори "Байерн" без Марко Верати и Алесандро Флоренци, които са заразени с коронавирус. Всички други звезди в тима са на линия, което предвещава здрав сблъсък. 

Явно парижани живеят с мисълта именно за тази среща, тъй като загубиха от "Лил" в дербито за върха в Лига 1 преди дни.

Снимка: Reuters

Това ще бъде 10-ти мач между двата тима в Шампионската лига, като статистиката дава преимущество на "Пари Сен Жермен". Французите са нанесли 5 загуби на своя съперник, а "Байерн" е губил повече единствено от "Реал" Мадрид в турнира - в 10 мача. Победите за германския колос са 4.

В същото време по RING един срещу друг застават "Порто" и "Челси".

Какво е общото между двата тима? Смятани са за аутсайдери, но имат сили да объркат сметките на всеки. Да видим кой от тях ще продължи напред!

Снимка: Reuters

"Челси" има леко предимство в сблъсъците - 5 победи за "сините" от Лондон, 2 за "Порто" и 1 равенство в мачовете досега. 

"Драконите" ще са без голмайстора си Серджо Оливейра. За "Челси" няма да играе Н'Голо Канте.

Снимка: Reuters

На чия страна ще бъде предимството след първия мач, предстои да разберем в 21:30 ч. пряко по RING!