на живо

Шампионска лига се завръща

Коментарното студио с гост Христо Йовов започва от 21:00 по bTV Action и RING.BG

Getty Images

ПСЖ приема Челси в среща от осминафиналите в "Шампионска лига", която ще се излъчва пряко по bTV Action от 21:45 часа. Миналата година двата отбора играха един срещу друг на четвъртфиналите. Първият мач в Париж завърши 3:1 за домакините, а в реванша лондончани победиха с 2:0 и се класираха за полуфинал.

Футболистите на ПСЖ нямат загуба в 32 двубоя като домакин в европейските клубни турнири (22 победи и 10 равенства). Това е най-дългата серия на френски отбор. Последната загуба на „Парк де Пренс” е срещу Апоел Тел Авив в групите за "Купата на УЕФА" от ноември 2006г.

Игарчите на ПСЖ са отбелязвали гол във всеки от последните си 18 домакински мача в евротурнирите. Бате Борисов е последният отбор, който е запазил суха мрежа във френската столица, през февруари 2011г.

Челси е един от трите отбора, който е непобеден през този сезон в "Шампионска лига", другите два са Порто и Реал Мадрид. Лондончани са отбелязали 17 гола в груповата фаза и са най-резултатният отбор в турнира.

Дидие Дрогба е вкарал 5 гола в 7 срещи срещу ПСЖ с екипите на Гингам, Марсилия и Челси.

Жозе Моуриньо има само една загуба от 15 мача срещу френски отбори.

Вероятни състави:

ПСЖ: Сиригу, Максуел, Д. Луиз, Т. Силва, Ван дер Вил, Матюиди, Мота/Пасторе, Верати, Кавани, Ибрахимович, Лавеци

Старши треньор: Лоран Блан

Челси: Куртоа, Аспиликуета, Тери, Кейхил, Иванович, Матич, Фабрегас, Хазар, Оскар, Уилям, Коста

Старши треньор: Жозе Моуриньо

В другия осминафинален сблъсък, който ще може да наблюдавате пряко по RING.BG, за пръв път помежду си се изправят отборът на Шахтьор и немския гранд Байерн Мюнхен. Мачът ще се играе в Лвов, на почти 1000 километра от „Донбас Арена”. Заради военното положение в Украйна, сградата на стадиона в Донецк е частично разрушена и неизползваема.

Байерн започна полусезона колебливо, след като записа загуба с 1-4 от Волфсбург, а в следващия кръг загуби и първи точки на „Алианц Арена”. Баварците обаче бързо се върнаха на правия път, вкарвайки осем безответни гола на Хамбургер в последния кръг на Бундеслигата.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Тимът на Шахтьор от своя страна не е играл официален мач от повече от два месеца. За последно те завършиха на равно 1-1, като гост на Порто, отново в мач от „Шампионска лига”. В груповата фаза на турнира, Шахтьор постигна по- добри резултати като гост, от колкото в Лвов.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Очаква се Шаби Алонсо да попадне в състава на Пеп Гуардиола, след като получи почивка през уикенда. Франк Рибери и Рафиня са възстановени и ще пътуват с тима. Жером Боатенг също се завръща в състава, след изтърпяно наказание от два мача.

За Шахтьор ще отсъстват Тарас Степаненко, поради наказание, и контузения Бернард.

Вероятни състави:

Шахтьор: Пятов; Сърна, Кучер, Ракитцки, Шевчук; Д. Коста, Фернандо, Фред, Тайсон; А. Тейшейра; Л. Адриано

Байерн: Нойер; Рафиня, Боатенг, Данте, Бернат; Швайнщайгер, Алаба; Робен, Гьотце, Мюлер; Левандовски