на живо

Шампионските празненства на Цецо Соколов и компания (ВИДЕО)

Луда радост за волейболните шампиони на Италия

Шампионските празненства на Цецо Соколов и компания (ВИДЕО)

Празненства до зори, шампанско, много радостни възгласи и фойерверки - така българският диагонал Цветан Соколов и съотборниците му от "Лубе Чивитанова" отпразнуваха шампионската титла на Италия по волейбол.

За българинът, който имаше основна роля в цялата серия, завършила с 3:2 победи срещу "Перуджа", това е трети спечелен трофей в най-силното волейболно първенство в Европа. Соколов стана шампион за втори път с екипа на "Чивитанова", а през 2011 г. триумфира с "Тренто".

Целият тим се радва на пети красив трофей в историята си, като успя да неутрализира миналогодишните първенци.

Празненствата за възпитаниците на Фердинандо де Джорджи започнаха след последната точка на петия гейм на петия мач в серията. Тогава волейболистите се затичаха към публиката, а след официалното награждаване им показаха и трофея.

Снимка: Instagram

В автобуса атмосферата също беше приповдигната. Своеобразен "репортер" от мястото на събитието беше Соколов, който качи клипа в профила в социалните си мрежи.

След това празненствата се пренесоха в местен ресторант. Капитанът Драган Станкович пръв отвори една от многото бутилки с шампанско и вдигна наздравица за волейболистите и щаба, които през целия сезон се представиха на ниво.