на живо

„Шапекоензе” спечели в дебютния си мач за Копа Либертадорес

Радост за най-тъжния отбор в света

Getty Images

„Шапекоензе” записа победа още в първия си мач в историята за Копа Либертадорес. Бразилският тим, преживял една от най-големите трагедии, които футболът някога е виждал, най-после има малки поводи за радост.

Снимка: Getty Images

За успеха с 2:1 като гост на венецуелския Сулия бяха точни Рейналдо в 33-ата минута и Луис Антонио в 69-ата. Хуан Аранго върна едно попадение за домакините в 78-мата минута.

Копа Либертадорес е ежегоден фтболен турнир, в който участват най-добрите отбори от Южна Америка, а в последните години - и от Мексико. Турнирът се организира от КОНМЕБОЛ - Южноамериканската футболна федерация, и е еквивалент на европейската Шампионска лига.

През миналата година „Шапекоензе” се представи блестящо във втория по сила клубен турнир в Южна Америка – Копа Судамерикана. "Зелените" достигнаха до финала на надпреварата.

Точно по пътя за него на 28 ноември голяма част от футболистите и щаба на "Шапекоензе" загинаха в самолетна катастрофа в близост до Меделин. Бразилският тим беше провъзгласен за шампион след трагедията.