на живо

Шест медала за България в първия ден на Мултиевропейското по таекуондо (ВИДЕО)

Турнирът, домакин на който е София, ще продължи до 16 юни

Шест медала за България в първия ден на Мултиевропейското по таекуондо (ВИДЕО)

Шест медала за България в първия ден на Мултиевропейското първенство по таекуондо, провеждащо се в София. Страната ни завоюва две златни, две сребърни и две бронзови отличия.

Венцислав Аничин, състезател на ТК "Гладиатор", спечели битката за титлата срещу представител на Гърция. Станислав Митков от "Ахил" също триумфира, след като успя да се наложи срещу таекуондист от Сърбия.

Симеон Димитров от "Аугуста" и Деян Павлин от "Кондор 2000" Своге играха достойно във финала, но в крайна сметка останаха със сребро. Цвети Славова от "Турбо" и Борислав Циков от "Ахил" стигнаха до полуфиналите, където се представиха добре и се окичиха с бронзови медали.

Над 1000 състезатели от близо 40 държави вземат участие в третото издание на турнира. Надпреварата е в категории кадети, юноши и девойки, мъже и жени, както и в дисциплината "Пумсе". Представителите на България са над 100, като имаме участници във всички възрастови групи.

Мултиевропейското първенство ще продължи до 16 юни. Официалното откриване на турнира е утре от 13:30 ч. в зала "София" на хотел "Маринела", където се провежда и самото Мултиевропейско първенство. На откриването ще присъстват председателят на родната федерация Слави Бинев, министърът на спорта Андрей Кузманов, спортни авторитети и представители на различни посолства.