на живо

Шест отбора подават паспорти за визи за осминафиналите в Шампионска лига

Каналите на bTV Media Group yще излъчат шест мача от предпоследния кръг на груповата фаза

Getty Images

Днес предстои предпоследен кръг от груповата фаза на Шампионската лига, а шест отбора вече стягат багажа за осминафиналите. Днес ще стане ясно дали визите им за елиминациите ще бъдат подпечатани. Това са "Ливърпул", "Севиля", "Шахтьор", "Бешикташ", "Порто" и "Реал" Мадрид.

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат пряко 6 мача от програмата, а по традиция на Champions TV ще може да гледате безплатно, без регистрации и едновременно всички най-интересни положения от късните срещи. 

"Бешикташ" - "Порто", 19:00 ч., bTV Action

Турският тим със сигурност ще завърши като победител в групата след страхотното си представяне в предните 4 мача - 3 победи и 1 равенство. "Порто" обаче се нуждае от всички възможни точки в срещата, за да диша спокойно на второто място. Класирането на "мореплавателите" ще стане факт, ако "Лайпциг" загуби. 

Снимка: Getty Images

В предната среща "Бешикташ" спечели с 3:1. Атмосферата в турската столица пък обещава да е гореща, както винаги.

"Спартак" Москва - "Марибор", 19:00, RING

В миналата среща аутсайдерът от Словения шокира руския гранд с равенство 1:1. Сега залогът е място в Лига Европа за "лилавите". За целта те трябва да постигнат две победи в следващите два мача.

Снимка: Getty Images

"Спартак" Москва, с Ивелин Попов, пък все още има шансове за класиране за осминафиналите. 

"Севиля" - "Ливърпул", 21:00 ч., bTV Action

Двата тима направиха зрелищно равенство 2:2 в първия мач помежду си. Сега обаче победата е крайната цел. "Ливърпул" води пред испанския тим само с 1 точки и победа ще осигури място на "мърсисайдци". 

Снимка: Getty Images

"Севиля" също се стреми към трите точки, които ще пратят отбора на осминафинал. Така че зрелището на "Рамон Санчес Писхуал" със сигурност ще си заслужава.

"Борусия" Дортмунд - "Тотнъм", 21:00, RING

"Тотнъм" има нужда от точка в предстоящия сблъсък, за да започне да мисли за съперниците си в елиминациите. Тимът ще се опита да я спечели в гостуването си на "Борусия" тази вечер.

"Жълто-черните" пък се представят незадоволително за желанията на атрактивната си агитка и има само 2 точки. Шансът отборът да играе в Лига Европа обаче все още е на дневен ред и за целта е нужно добро представяне и победи.

"Наполи" - "Шахтьор" Донецк, 21:45 ч., VOYO.BG

Италианският тим може да се прости с Шампионската лига, а и с европейските турнири като цяло, ако не започне да печели. В актива си има само 3 точки, а "Шахтьор" е неудобен съперник, предвид загубата с 1:2 в първата среща.

Снимка: БГНЕС

Противникът на неаполитанци се нуждае само от точка в срещата, за да е сигурен участник на осминафинал.

АПОЕЛ - "Реал" Мадрид, 21:45 ч., VOYO.BG

Живко Миланов и кипърският АПОЕЛ приемат актуалния шампион на своя територия. Целта е да зарадват феновете си с победа на своя стадион и да си осигурят място в Лига Европа.

"Реал" не се представя задоволително в испанското първенство. Но пък Роналдо и компания печелят достатъчно точки в Шампионска лига, за да мислят за жребия за осминафиналите.

Всички срещи едновременно може да гледате комбинирано, безплатно и без регистрация на нашата платформа Champions TV. Там ще ви покажем всички най-интересни моменти от мачовете в реално време.