на живо

Шок: Лудогорец загуби домакинството на Милсами

Молдовците спечелиха с 1:0 в Разград

БГНЕС

Лудогорец допусна шокираща домакинска загуба от молдовския Милсами с 0:1 в първия мач от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. "Зелените" бяха далеч по-добрият отбор на "Лудогорец Арена", но не се въползваха от създадените положения, а в 41' неразбирателство в защитата на родния шампион при изпълнение на ъглов удар, позволи на гостите да отбележат единствения гол в срещата. Точен бе Александру Антонюк.

След скучни начални минути Лудогорец постепенно наложи своята игра и притисна съперника. Редица положения изпуснаха разградчани като най-чистото беше в 24', когато Михаил Александров не бе точен. Като от нищото гостите от Молдова отбелязаха гол в 41', когато Антонюк се възползва от грешка в българската отбрана.

И след почивката Лудогорец продължи да атакува, но по-близо до попадение беше тимът на Милсами като след час игра Буд остана абсолютно непокрит, но Владислав Стоянов спаси. Така Лудогорец допусна изненадваща загуба с 0:1 от аутсайдера в двубоя Милсами и се очертава тежко гостуване за шампионите след седмица в Молдова.