на живо

Шок за България насред "Васил Левски", Косово отмъкна трите точки в края

"Лъвовете" загубиха с 2:3 в квалификация за Евро 2020

Lap.bg

Нов провал за националния отбор на България по футбол! "Лъвовете" загубиха с 2:3 като домакини на Косово в среща от група 1 от квалификациите за Евро 2020.

Гостите поведоха чрез Милот Рашица, след което "трикольорите" осъществиха пълен обрат (Ивелин Попов 43' и Кристиан Димитров в 55'), но Ведат Мурики изравни в 65', преди резервата Елбасан Рашани да вкара победния гол за съперника две минути преди края.

В другия двубой от нашата група Чехия победи Черна гора с класическото 3:0. Така България е на последната пета позиция с актив от 2 точки, колкото има и четвъртият Черна гора. Англия и Чехия водят с по 6 точки, пред Косово с 5.

На "Васил Левски" гостите започнаха по-смело, но първата възможност се откри пред Кирил Десподов в 9'. Крилото на италианския "Каляри" стреля силно, а вратарят на Косово Ариянет Мурич успя да избие в корнер.

Пет минути по-късно съперникът ни организира контраатака, при която се стигна до центриране отдясно, Страхил Попов не успя да изчисти и Милот Рашица не сбърка - 1:0 за Косово.

Снимка: Lap.bg

След попадението звездата на гостите изтича до скамейката на своя тим, за да покаже на феновете екипа с №10 на Арбер Зенели, който се контузи тежко при равенството 1:1 с Черна гора.

Тимът ни трудно създаваше голови ситуации, а по-интересното се случваше пред нашата врата. Въпреки това в 43' капитанът на "трикольорите" Ивелин Попов изравни резултата с шут от над 20 метра. За него това е 15-и гол с националната фланелка.

Снимка: Lap.bg

На почивката селекционерът Красимир Балъков смени Васил Божиков с Кристиан Димитров. В 55' именно той засече с глава центриране от корнер на съотборника си в "Ботев" Пловдив Тодор Неделев и даде аванс на "лъвовете" - 2:1.

Само 10 минути по-късно обаче неуджържимият Милот Рашица, който играе за германския елитен "Вердер" Бремен, центрира прекрасно към тарана Ведат Мурики и последният се разписа с лекота за 2:2.

Косово нанесе своя съкрушителен удар дълбоко в добавеното време, когато точен бе влезлият като резерва Елбасан Рашани.

Снимка: Lap.bg

Стартови състави

България: 13.Николай Михайлов, 2.Страхил Попов, 15.Васил Божиков, 14.Антон Недялков, 20.Иван Горанов, 7.Георги Костадинов, 18.Галин Иванов, 8.Тодор Неделев, 10.Ивелин Попов, 9.Кирил Десподов, 19.Исмаил Иса

Косово: 12.Ариянет Мурич, 15. Мергим Войвода, 17. Бенямин Кололи, 13. Амир Рахмани, 3. Фидан Алити, 4. Идриз Воца, 8. Бесар Халими, 9.Берсант Целина, 7. Милот Рашица, 22. Едон Жегрова, 18.Ведат Мурики