на живо

Шокът е пълен: Лудогорец отпадна в квалификациите на Шампионска лига

Молдовски анонимници елиминираха "орлите", съдията не даде дузпа за нашите

Лудогорец отпадна във втория квалификационен кръг на Шампионска лига след поражение с 1:2 от Милсами в реванша в Молдова. Разградчани, които бяха загубили с 0:1 в Разград преди седмица, бяха елиминирани от тим, който допреди това само два пъти в историята си беше отстранявал съперници в евротурнирите.

През първото полувреме Лудогорец доминираше и създаде много работа на молдовската защита и вратаря Раду Мицу. Той предотврати гол за разградчани в 19-ата минута, когато спаси удар с глава на намиращия се на много опасна позиция Марселиньо. Малко след това Мицу отрази и шут на Жуниор Кишада. Добри възможности се откриха и пред Вандерсон и Мисиджан, които стреляха в аут. Домакините много рядко преминаваха централната линия на терена.

В 27-ата минута логичното се случи и отборът на Бруно Рибейро поведе след фантастично проведена атака. Марселиньо получи хубав пас от Кишада, чукна топката към Вандерсон, който отбеляза първия гол за Лудогорец в официален мач през този сезон.

Молдовците изравниха при следващата атака. Кристиан Буд бе изпуснат от защитата на "зелените", Владислав Стоянов спаси удара му, но топката отиде на главата на Георге Андроник, който я прати в мрежата за 1:1. До края на полувремето вратарят на Милсами изби с една ръка удар на изскочилия очи в очи с него Вандерсон.

След почивката тимът на Рибейро продължи да владее по-продължително време топката, но рядко създаваше голови опасности пред вратата на добре подредения в защита съперник. В 72-ата минута Милсами остана с човек по-малко, тъй като капитанът Андрей Кожокари си изкара втори жълт картон.

В 83-ата минута съдията не отсъди дузпа за Лудогорец за нарушение срещу Марселиньо в наказателното поле на молдовците.

Секунди преди края на редовното време Петру Раку завърши с голов удар контраатака на домакините, които по този начин решиха сблъсъка в своя полза.