на живо

Шоу или фарс? Мейуедър не успя да победи влогъра Пол (ВИДЕО)

Мачът продължи осем рунда

Getty Images

Шоу или фарс на "Хард Рок Стейдиъм" в Маями? Легендата на бокса Флойд Мейуедър не успя да победи влогъра Логан Пол в демонстративен мач, който се проведе тази нощ. Срещата продължи 8 рунда по стандартните 3 минути и завърши с равенство, въпреки че Мейуедър спечели 7 от рундовете. По регламент, победител щеше да има само при нокаут.

44-годишният Мейуедър, който има 50 успеха на професионалния ринг и нито едно поражение, не рискува срещу по-високия и тежък съперник.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка и двамата могат да бъдат доволни от финансова гледна точка. Мейуедър заработи 10 млн. долара, към които ще добави и 50% от продадените абонаменти за платено излъчване. Youtube звездата Пол пък оцеля в ролята на аутсайдер и прибра 250 хил. долара плюс 10% от абонаментите за битката.

Предпазливите действия и на двамата, комбинирани с приличащите на прегръдки клинчове обаче разочароваха феновете и възмутиха действащи боксьори като Саул "Канело" Алварес - шампион на WBC, WBA и WBO в супер средната категория. Мексиканецът бе лаконичен в коментара си за видяното, публикувайки в социалната мрежа "Туитър" емотикон на хванало се за главата човече.