на живо

Шоу на Кавани, "мореплавателите" потопени (ГАЛЕРИЯ)

Уругвай победи Португалия с 2:1 и е на четвъртфинал

Уругвай е вторият четвъртфиналист на Мондиал 2018. Тимът на Оскар Табарес победи трудно Португалия с 2:1, а в герой за южноамериканците се превърна Единсон Кавани. Нападателят на "Пари Сен Жермен" отбеляза и двете попадения за своя тим, преди да се контузи и да бъде сменен принудително в 74-ата минута.

Така "Ла Селесте" продължава напред и се изправя срещу Франция в спор за място на полуфинал. Дали Уругвай ще трябва да се бори без Кавани - предстои да разберем.

Тази вечер първия точен удар в мача отправи Кристиано Роналдо, но не успя да затрудни стража Муслера. Уругвай отговори с атака, при която Суарес и Кавани си размениха страхотни дълги подавания, а нападателят на "Пари Сен Жермен" с глава заби топката в мрежата - 1:0.

Снимка: Getty Images

В средата на първата част Суарес опита хитро изпълнение на пряк свободен удар, подобно на гола му срещу Русия, но неговият шут ниско по тревата бе спасен от стража Руи Патрисио.

В 32-ата минута и за португалците бе отсъден пряк свободен удар на удобна позиция, но Роналдо стреля в стената.

До почивката нямаше нищо интересно и пред двете врати.

"Мореплавателите" тръгнаха напред още от началните минути на второто полувреме, а усилията им се увенчаха с успех в 55-ата минута. Тогава Рафаел Герейро центрира от ъглов удар, Пепе се извиси и простреля Муслера - 1:1.

Снимка: Getty Images

Тимът на Фернадо Сантуш продължи да притиска съперника. В 62-ата минута обаче "урусите" нанесоха своя удар след бърза контраатака, завършена брилянтно от Единсон Кавани - втори гол за Матадора в мача.

Снимка: Getty Images

В 74-ата минута, за ужас на уругвайците, героят тази вечер се контузи. На мястото на Кавани влезе Кристиан Стуани.

До края на срещата Португалия опита всичко, но не успя да пробие отбраната на "Ла Селесте".

lineups

Тагове:

световно 2018