на живо

Шоуто продължава: "Атлетико" Мадрид срещу "Лайпциг"

Гледайте втория четвъртфинал от Шампионската лига пряко по bTV Action днес (13 август)

Getty Images

Вече знаем, че "Пари Сен Жермен" ще играе на полуфинал в Шампионска лига! Вече влязохме в лудия футболен маратон, който ни предлагат евротурнирите! Вече живеем по португалско време и с мисъл за югозападната европейска страна, която се превърна в арена на най-интересните футболни сблъсъци.

Няма време за отпускане! Днес (13 август) ще се изиграе вторият четвъртфинал в Шампионската лига! Един срещу друг застават "Атлетико" Мадрид и "Лайпциг", а двубоя може да гледате пряко по bTV Action от 21:30 ч.

И двата тима дълго мечтаха за този момент. Те си осигуриха място в тази фаза на надпреварата още през март - дни преди пандемията от коронавирус да прекъсне турнира за 5 месеца. 

Снимка: Getty Images

В "Лайпциг" изживяват своя мечтан сезон. Тимът за първи път играе в елиминации на Шампионската лига, а главен виновник за това е треньорът Юлиан Нагелсман.

През март обаче като че ли му беше по-лесно. Тогава разполагаше с Тимо Вернер. Сега той е в "Челси". Добрите новини са, че Марсел Халстенберг се завръща, след като лекува травма в гърба. 

Снимка: Getty Images

Още един минус е, че последният официален мач на "Лайпциг" беше на 20 юни. Все пак Бундеслигата беше сред първите подновени първенства и логично приключи рано. Не се съмняваме, че Нагелсман е държал футболистите му да са във форма, но тук говорим за Шампионска лига и нетипични елиминации в един мач! Всичко е възможно!

От другата страна на терена ще застане амбициозният тим на "Атлетико" Мадрид. През март испанският колос детронира миналогодишния първенец "Ливърпул" в драматична среща, след която Шампионската лига беше поставена на пауза.

Снимка: Getty Images

"Дюшекчиите" обаче със сигурност пазят все още самочувствие от този мач! А то е от голяма важност в най-силния европейски клубен турнир.

Възпитаниците на Диего Симеоне са в серия от 18 мача без загуба. За последно те претърпяха поражение от "Реал" Мадрид на 1 февруари! Впечатляващо, нали?

Снимка: Getty Images

Лошите новини са дело на коронавируса. Шиме Върсалко и Анхел Корея дадоха положителни проби за новата зараза. Всички други обаче са на линия! Готови за ново шоу с марка "Шампионска лига".

Гледайте втория четвъртфинал от най-силния европейски клубен турнир между "Лайпциг" и "Атлетико" Мадрид днес (13 август) от 21:30 ч., пряко по bTV Action!