на живо

Шоуто с марка "Шампионска лига" в ефира на bTV продължава

Не пропускайте четвъртфиналните мачове-реванши: Реал Мадрид - Волфсбург по bTV Action и Манчестър Сити - ПСЖ по телевизия RING oт 21:00 часа

Тази вечер са първите два мача-реванши от четвъртфиналната фаза на Шампионска лига. Студиото с водещ Йордан Георгиев започва в 21:00 часа. Негови гости ще бъдат футболистът на Локомотив (Пловдив) Иван Иванов и актьорът Явор Бахаров.

Реал (Мадрид) приема Волфсбург по bTV Action, а телевизия Ринг предава пряко дуела между Манчестър Сити и Пари Сен Жермен. 

На „Бернабеу” Реал (Мадрид) посреща Волфсбург в една от двете битки за място на полуфинал. Немският тим изненадващо спечели първия двубой с 2:0 и сега задачата на Реал изглежда трудна.

Снимка: Getty Images

„Кралският” клуб няма допуснат гол у дома в Шампионска лига през настоящата кампания. В исторически план обаче „белите” не са обръщали сблъсък от елиминационната фаза на турнира след 0:2 в първия мач... вече цели 33 години.

Довечера в състава на Реал се завръщат някои ключови играчи, които получиха почивка в мача с Ейбар през уикенда. На вратата Навас ще замени Касия. Капитанът Серхио Рамос пък ще застане до Пепе в сърцето на отбраната. Очаква се Карвахал да започне като титуляр вместо Данило. В халфовата линия ще действат Модрич, Кроос и Каземиро, а в атака – Бензема, Бейл и Роналдо.

Съперникът на Реал - Волфсбург най-вероятно ще заложи на същата единайсеторка, с която спечели мача в Германия. През уикенда наставникът Дитер Хекинг направи някои промени в състава си за двубоя с Майнц, завършил 1:1, в опит да запази основните си футболисти за Реал.

В другия сблъсък, на „Етихад Стейдиъм”, английският Манчестър Сити излиза срещу Пари Сен Жермен, за да пише история. „Гражданите” никога не са стигали полуфиналната фаза на Шампионска лига, а след 2:2 в Париж шансовете им за продължаване напред са големи.

Снимка: Getty Images

Довечера домакините отново ще бъдат без Венсан Компани и Рахийм Стърлинг, но други трима футболисти, които до скоро лекуваха контузии - Серхио Агуеро, Николас Отаменди и Давид Силва се очаква да бъдат на линия.

Героят от мача с Уест Бромич Самир Насри пък не е включен в състава на английския тим за фазата на директните елиминации на Шампионската лига и поради тази причина пропуска срещата.

Френският шампион Пари Сен Жермен обаче се намира в страхотна форма и е пределно мобилизиран за битка.

За ПСЖ под въпрос е титулярният страж Кевин Трап, който получи контузия в мача с Гингам през уикенда и бе заменен принудително на почивката от Салваторе Сиригу.

В състава на парижани се завръщат Марко Верати и Хавиер Пасторе. Блан обаче няма да може да разчита на две от звездите си – Давид Луиш и Блес Матюиди. И двамата са наказани.