на живо

Щастливият Григор пред bTV: Нищо няма да променям. Всичко работи (ВИДЕО)

Българинът ще спори с Давид Гофен за титлата в Лондон

bTV

Григор Димитров ще спори за трофея на заключителния турнир на АТП в Лондон. Късно снощи най-добрият ни тенисист постигна четвърти пореден успех в надпреварата, побеждавайки с 2:1 сета (4:6, 6:0, 6:3) Джак Сок.

Така българинът се изкачи до рекордното трето място в световната ранглиста, а на финала ще се изправи срещу Давид Гофен. Белгиецът поднесе изненадата на турнира, след като на полуфиналите отстрани Роджър Федерер.

След края на мача със Сок, щастливият Димитров разкри в интервю за bTV, че сам си е усложнил мача, но добави, че всичко в играта му до момента се получава и затова не смята да прави промени за финала с Гофен.

"В първия сет си беше моя вината. Имах добра възможнист да влезна в един добър сет и да го изиграя, но оставих Джак да води разиграванията и самия мач. Вторият и третия гейм във втория сет бяха ключа за мен да навлизам във формата си. В третия сет гледах да намеря пролука, да направя пробив и да го задържа и... го задържах", каза първата ни ракета.

Димитров и Гофен бяха в една предварителна група в Лондон, а двубоят им преди няколко дни бе спечелен категорично от българина с 6:0, 6:2.

"Мач с мач не си прилича. Със сигурност Давид ще излезе по различен начин, ще иска да опита нещо по-различно. Трябва да гледам моята страна на нещата. Не мисля да променям нещо, защото всичко работи в момента. Да се надяваме, че в неделния ден ще ни донесе успех", добави Гришо.

Финалният сблъсък за престижния трофей в Лондон е тази вечер от 20 ч.