на живо

Защитата на "Ювентус" или тази на "Барселона" е по-стабилна? (ВИДЕО)

Гледайте "Ювентус" - "Барселона" от 21:45 ч. по bTV Action

Защитата на "Ювентус" или тази на "Барселона" е по-стабилна? (ВИДЕО)

Загубата с 2:3 от "Сампдория" провокира нови дискусии относно стабилността на защитата на "Ювентус". В същото време "Барселона" записа петата си суха мрежа в последните си шест мача.

"Защитата печели титли" - тази максима важи с пълна сила за Серия "А". Отборът с най-малко допуснати голове триумфира във всеки един от последните шест сезона, като всеки път трофея вдигаха футболистите на "Ювентус".

През настоящата кампания защитата на "бианконерите" обаче започна да се пропуква все по-често. Сравнение между първите 18 мача на всички фронтове от миналия и от настоящия сезон показва, че "Ювентус" е допуснал 2 пъти повече попадения. Броят на "сухите мрежи" пък е намалял.

Преди година "бяло-черната" защита получи повече от 1 гол само в един от първите си 18 двубоя, докато сега това се случи цели 7 пъти. "Барселона", "Лацио" и "Сампдория" отбелязаха по 3 попадения във вратата на "Ювентус". Отборът на Масимилиано Алегри отстъпи лидерската си позиция за най-здрава защита, а пред него в класацията са цели три отбора.

Според анализаторите на Апенините, главната причина е напускането на Леонардо Бонучи. Друг от ключовите бранители, чиято липса все още не може да бъде компенсирана е тази на Даниел Алвес. И двамата бяха титуляри в двата четвъртфинала, в които "Ювентус" не допусна гол срещу "Барселона" през пролетта.

Без тях "бианконерите" вадиха три пъти топката от мрежата си преди 2 месеца на "Камп Ноу" в двубой, в който отбраната на "блаугранас" не получи попадение.