на живо

Футболисти скочиха на медиите: Ще ни уважавате. Независимо дали ви харесва!

Едуар Менди и Ферлан Менди нападнаха издания във Франция и Англия

Reuters

Вратарят на "Челси" Едуар Менди и защитникът на "Реал" Мадрид Ферлан Менди нападнаха френски и английски медии заради това, че са използвали техни снимки в новини за Бенжамен Менди.

През август футболистът на "Манчестър Сити" беше арестуван за изнасилване, а по-рано тази седмица му бяха повдигнати нови две обвинения за изнасилване.

Снимка: Reuters

В публикации на различни медии вместо негова снимка обаче са били използвани такива на двамата играчи, които носят същата фамилия.

"Тъжно е да се види, че през 2021 г. във Франция и в Англия някои чернокожи нямат нито собствени имена, нито различими лица. Тези грешки изглеждат случайни, но напротив - те са силно символични. Не е сложно да различиш две лица, особено когато носят различни фланелки", написа Едуар Менди.

Снимка: Reuters

Защитникът на "Реал" Ферлан Менди добави: "Вече сме в 2021 г. Спрете. Ще отнеме време, но в крайна сметка ще ни уважавате. Независимо дали ви харесва или не."

Бенжамен Менди остава в ареста, а срещу него вече има общо шест обвинения в изнасилване и едно в сексуално посегателство.

Те са от четири жени за периода от октомври 2020 г. до август 2021 г.