на живо

Ще се бия с Уайлдър при моите условия, отсече Джошуа

Той вдига много шум, но преговорите не са в социалните мрежи

Ще се бия срещу Дионтей Уайлдър само при моите условия, отсече Антъни Джошуа. Шампионът на WBA, IBF и IBO в тежка категория бе остро атакуван от американеца заради настояването си евентуален мач между двамата да се състои единствено във Великобритания. Уайдлър, който държи пояса във версия WBC, нарече Джошуа "малко момиченце, което се страхува да напусне дома си".

"Приказките са едно, действията - съвсем друго. Преговорите не се случват в социалните мрежи - коментира Джошуа. - Смятам да стана абсолютен световен шампион и да обединя всички титли. Затова ще се погрижа всички тези момчета, които вдигат шум, да застанат зад думите си на ринга".

Антъни добави, че е готов да излезе срещу Уайлдър в началото на следващата година. "За съжаление обаче няма оферта на масата. Щом той не прави предложение, ние ще го направим при моите условия".

В събота Уайлдър нокаутира сънародника си Бърмейн Стивърн и удължи перфектния си баланс на 39 победи от 39 двубоя. В същото време Джошуа никога не се е боксирал извън Острова, въпреки че вече има 20 успеха от 20 мача. Според Уайлдър именно САЩ са Меката на бокса. 32-годишният американец обаче изрази готовност да нокаутира Джошуа дори пред британска публика.