на живо

Ще се омъжиш ли за мен? Футболист на „Монтана” на колене пред атлетка (ГАЛЕРИЯ)

Даниел Генов и Симона Миланова скоро ще бъдат семейство

Една от най-атрактивните двойки в българския спорт скоро ще се превърне в семейство. Футболистът на "Монтана" Даниел Генов коленичи пред лекоатлетката Симона Миланова и направи предложение, на което просто няма как да откажеш. Точно като в романтичните филми - сърце от червени рози, прекрасна беседка близо до Софийския университет "Св. Климент Охридски" и надпис "Ще се омъжиш ли за мен?"

Разбира се, сцената е увековечена чрез снимка в социалните мрежи. А отдолу са наредени стотици честитки.

"Беше много романтично, имаше доста хора. Сватбата ще е през лятото", разкри Симона пред bTV.

Миланова е сред най-атрактивните състезателки в националния отбор по лека атлетика. Тя е специалистка по средните бягания и има куп медали от национални и балкански първенства. Даниел е бивш младежки национал, а кариерата му тръгва от "Миньор" Раднево. От 2010 до 2013 г. носи екипа на азербайджанския "Интер" Баку, а през сезон 2014/15 спечели бронзовите медали у нас с екипа на "Локомотив" София. След това кариерата му премина през "Ботев" Пловдив и "Пирин" Благоевград, а сега играе за "Монтана".

Двамата са заедно вече няколко години. Както може да се очаква, събира ги спортът - запознават се в парка, където и двамата поддържат форма. И то точно на същото място от снимката с предложението...

Първата крачка прави Симона, която е силно впечатлена от чувството му за хумор и от наивната му убеденост, че може да я изпревари на 1500 метра. Оттогава Даниел и Симона живеят заедно. Когато единият се състезава, другият задължително е на трибуните.

И макар че Миланова има солидно присъствие на пистата, нейните фенове я следят предимно в Инстаграм. Горещите й фотосесии й редовно предизвикват фурор. И ако хвърлите един поглед на галерията, сами ще се убедите защо.