на живо

Ще успеят ли Берое и Черно море в битките си за Европа? (АНКЕТА)

Тимът на Берое е влиза уверено в мача с датския Брьондби, тази вечер от 20 часа. Старозагорци записаха две победи над литовския Атлантас в първия предварителен кръг на „Лига Европа” и продължиха напред с общ резултат 5-1.

Снимка: БГНЕС

Датчаните обаче завършиха трети в миналогодишното издание на „Суперлигата” и са тим с традиции. Големите звезди на тима са капитанът Даниел Агер, който за щастие на Берое пропуска първия мач заради травма, и нападателят Йохан Елмандер, който обаче ще играе в Стара Загора. Така реално „зелените” за пръв път ще срещнат сериозна съпротива в Европа, след като Атлантас не бе най-трудното препятствие.

Естествено, заралии се надяват публиката да им помогне. Очаква се на стадиона да няма свободни места, което допълнително ще мотивира футболистите на Петър Хубчев.

Ето и вероятния титулярен състав на Берое:

Макенджиев, Пенев, Василев, Иванов, Зехиров, Елиаш, Том, Милисавлевич, Божилов, Делев, Мапуку

Командата на капитан Никола Спасов пък започва своя европоход от Разград, където ще е домакин на Динамо Минск. Мачът започва в 20 часа.

Варненци пропуснаха първия квалификационен кръг и започват директно от втори. Поради липсата на лиценз на стадион „Тича”, на този етап те ще трябва да играят на 130 км от морската столица. Въпреки това се очаква да има пътуващи фенове, които да подкрепят любимците си от трибуните.

Неприятна новина за българският тим е ,че Динамо се намира в серия от пет поредни победи и заема второто място в беларуското първенство, което е в разгара си. В същото време Черно море е играл само приятелски мачове до момента.

Ето и вероятния стартов състав на варненци:

Китаов, Станчев, Кулибали, Паланков, Венков, Буркхардт, Клок, Курьор, Бурабия, Райков, Бижев

Кой български отбор ще се класира напред в "Лига Европа"?