на живо

Силен мач за Казийски при успех на "Верона" над "Равена"

Българинът се отчете с 13 точки за победата на своя тим

Матей Казийски изигра нов силен двубой за "Калцедония Верона", с което помогна на своя тим да запише четвърти пореден успех в италианското първенство. В първа среща от 20-ия кръг отборът се наложи като гост над "Равена" с 3:0 гейма (25:22, 25:22, 25:20) и се приближи на една точка от петия "Милано", който ще изиграе срещата си утре. Домакините пък остават на девета позиция с 23 точки.

Първият гейм стартира силно за "Равена" с 4:1, но добра игра на Стефан Бойе и два негови аса обърнаха развоя за предимство от 11:9. Камил Ричлицки отговори на предизвикателството с ас, но мощният блок на Емануеле Бирарели даде комфортен аванс за 19:16. 

Атаки в аут на Бойе и добри изяви на Ричлицки скъсиха дистанцията при 22:23, но в трудна ситуация Матей Казийски завърши нападение по диагонала, а след това затвори частта с мощен ас.

Във втория гейм "Равена" започна отлично и записа четири безответни точки. Добри атака на Манави изравниха резултата моментално. Коварният флот сервис на Бирарели завари посрещането на домакините неподготвено на три пъти, с което "Верона" поведе с 10:7. Добрият блок на Соле срещу Ричлицки увеличи преднината на 4 точки, но грешки от атака на Бойер скъсиха разликата на 20:21.

Французинът повиши ефективността си в решаващите разигравания и отново с директна точка от начален удар, този път именно на Бойер, гостите поведоха с 2:0.

Третата част беше най-равностойната, но след 11-ата точка блок на разпределителя Спирито даде предимство за отбора на Матей Казийски. Постепенно авансът на възпитаниците на Никола Гърбич се увеличи, с което тимът затвори гейма и мача след 25:20.

В неделя в каналите на bTV Media Group ви очаква още шоу с марка италианска Серия А1. Първо от 16:30 ч."Модена" ще направи опит да се противопостави на лидера "Перуджа" пряко по RING, а от 19 ч. на сайта btvnovinite.bg всеки желаещ ще може да гледа безплатно и без регистрация още един двубой с българско участие от италианското първенство - Цветан Соколов и "Лубе Чивитанова" гостуват на "Сора".