на живо

Симеон Чамов постигна страхотна победа на европейското първенство по бокс в Самоков

Българският състезател посвети успеха на съпругата си

Българинът Симеон Чамов постигна страхотна победа в мача си от 1/8-финалите на европейското първенство по бокс в Самоков. В категория до 69 килограма носителят на купа "Странджа" за 2015 г. постигна категоричен успех над грузинеца Гела Абашидзе - победа по точки с 3:0 (30:26, 30:25, 30:26), и го посвети на своята съпруга, която днес празнува рождения си ден.

Чамов взе и трите рунда на грузинеца, като игра много зряло, държеше средна дистанция от съперника си и влизаше в близък бой със серия от удари. Българинът успя да пласира и единични леви и десни крошета, което към края на двубоя почти отказа грузинеца. Абашидзе дори получи предупреждение за нечиста игра в последните 3 минути на двубоя.

"Тази победа беше за жена ми Таня, която днес има рожден ден. Поздравявам я с нея, защото и миналата година, и сега все не съм с нея на празника й - бяха първите думи на победителя. Съперникът ми бе по-добър боксьор от предишния и всички в щаба имаха притеснения как ще се справя. Аз обаче знаех, че накарам ли го да върви напред, ще спечеля. По принцип трудно играя срещу боксьори, които много бягат", обясни Чамов.
Негов съперник на четвъртфиналите ще бъде вторият поставен в схемата Елимантас Станионис от Литва, който този сезон играе и в APB сериите.

Станионис също постигна категорична победа срещу Имре Балаш Баскай (Унг), който в първия кръг елиминира европейския вицешампион от Минск 2013 Араик Марутжан от Германия.