на живо

Симон Байлс - 47 кг, роклята ѝ - 40 кг (ВИДЕО)

Гимнастичката носи произведение на изкуството на бала на Музея на изкуството „Метрополитън“

Instagram

Тя може да е мъничка, но е огромна шампионка! Симон Байлс от край време изумява света с представянето си в спортната гимнастика. Носителката на 4 титли от олимпийските игри в Рио де Жанейро знае как да се справя с трудностите на килима и с тежките... рокли. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Athleta (@athleta)

Байлс беше една от гостите на Мет Гала - традиционната вечер в музея "Метрополитън" в Ню Йорк. На нея присъстват само отбрани знаменитости, които представят тоалети на световноизвестни дизайнери, ушити по определена тема. Тази година всички трябваше да следват идеята "Американска независимост". В това число и Байлс, която облече цяло произведение на изкуството, тежащо почти колкото нея. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AREA (@area)

Идеалното тегло на гимнастичката преди състезание е 47 кг. Тоалетът, който се състои от 3 части - огромна пола, атрактивен корсет и боди, тежи 40 кг. 

Причината е в материалите, които са използвани за изработването на роклята. В нея са съшити 17 000 кристали. Тюлът, който служи за основа е малко над 60 м. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AREA (@area)

Визията на Байлс е творение на дизайнерите Бекет Фог и Пьотрек Паршчик. 100 души са работили по трите компонента общо 6650 часа! В тях се включва разкрояването, съшиването на основния силует и най-важното - поставянето на хилядите елементи. Всичко било готово в 4:00 ч. през нощта преди самото събитие.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by AREA (@area)

"Как се чувствам в тази рокля? Със сигурност ми тежи. Но се усещам красива, силна и вдъхновена", заяви Байлс пред журналистите по време на Мет Гала.

Вдъхновение за визията на гимнастичката е почерпено от популярната през 20-те и 30-те години на ХХ век американска певица Джозефин Бейкър, която става популярна със скандалните за онова време блестящи, но оскъдни сценични костюми