на живо

Ансамбълът: Тренираме за космонавти, предстои ни най-прекрасното състезание

Грациите се надяват да се оттеглят със спечелването на единствената титла, която им липсва

Lap.bg

Броени дни остават до последното състезание на ансамбъла ни по художествена гимнастика. Подготовката на олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, Ерика Зафирова и Лаура Траатс продължава с пълна сила, а целта е единственото отличие, което им липсва - световна титла в многобоя.

"Малко е стряскащо, че след близо 20 дни няма да идваме повече в залата, да сме по цял ден тук, да тренираме. Да, по-емоционални са тренировките сега, но гледам да не изпадаме много в такива емоции. Тези момичета са прекрасни и никога не ми е било трудно да им бъда капитан."

Снимка: Lap.bg

"Благодаря много на нашите треньорки Весела Димитрова и Михаела Маевска, защото без тях нищо от това, което постигнахме, нямаше да е възможно. Весела Димитрова ни учеше и ни подготвяше за космонавти и тази нейна подготовка ни направи много силни, благодарение на което ние успяхме да се справим на олимпиадата", каза капитанът на тима ни Симона Дянкова в специално интервю за фейсбук страницата на федерацията.

Мадлен Радуканова се надява световното първенство да е най-прекрасното състезание за петте години на ансамбъла.

"Вече нямам търпение да заминаваме, да играем и да е най-прекрасното ни състезание за тези пет години и да завършим по много подобаващ начин. Искаме да се насладим на тези наши последни мигове на терена и да получим заслуженото", каза Радуканова.

Снимка: Любомир Асенов, LAP.BG

"Много си мечтаем да завоюваме световната титла в многобоя и на отделните уреди, затова ще дадем всичко от себе си, за да си завършим кариерата както трябва и както си мечтаем", заяви Ерика Зафирова.

В индивидуалната надпревара България ще бъде представена от Боряна Калейн и Татяна Воложанина.

Световното първенство по художествена гимнастика ще се проведе от 27 до 31 октомври в Япония.