на живо

Симоне Индзаги: Предстои най-щастливият рожден ден в живота ми

"Знаехме, че трябва да направим нещо по-специално", разкри тактиката си треньорът на "Лацио"

Getty Images

Треньорът на "Лацио" Симоне Индзаги не скри радостта си след като тимът му отстрани "вечния съперник" "Рома" на полуфинал за Купата на Италия. "Орлите" изгубиха реванша с 2:3, но предимството от 2:0 в първия мач ги остави в битката за седми трофей в надпреварата. 

Класирането представлява и своеобразен подарък за наставника на "Лацио", който на 5 април празнува своя 41-ви рожден ден.

"Знаехме, че трябва да направим нещо специално, защото това бе полуфинал срещу "Рома". През повечето време се чувствахме все едно ние сме домакини, така че феновете ни бяха фантастични. Искам да благодаря на целия отбор за положените усилия. Утре ще е най-щастливият рожден ден в живота ми", заяви Индзаги веднага след двубоя.

“През целия мач действахме много опасно на контраатаки. На полувремето бях недоволен от допуснатия гол, а след това загубихме и Лукас Билия. Въпреки това всички играха страхотно и се раздадоха до краен предел. Имайки предвид, че сме 4-ти в Серия "А" и стигнахме финал за Купата на Италия, явно вършим добра работа”, добави наставникът.

Днес (5 април) "Лацио" ще узнае съперника си във финала. Рекордьорът по спечелени Купи на Италия (11) - "Ювентус", излиза срещу "Наполи". "Старата годпожа" има предимство 3:1 от първия мач. Срещата ще бъде излъчена пряко по RING от 21:00 ч.