на живо

Синът на Фабио Канаваро тръгна по стъпките му

16-годишният Андреа подписа с тим от Серия "А"

Синът на носителя на "Златната топка" за 2006 г. Фабио Канаваро тръгна по стъпките на легендата! 16-годишният Андреа подписа с "Лацио", преминавайки от школата на китайския "Гуанджоу Евъргранде", чийто треньор е неговият баща. Контрактът на тийнейджъра с "римските орли" е до 2024 г.

Андреа играе на поста централен защитник, също като Фабио. Според работилите с младока, характерът му е сходен с този на световния шампион. Различават ги физическите данни. Тийнейджърът е с 10 см по-висок - 1.85 м.

Италианският шампионат при юношите бе спрян до 3 декември заради пандемията с коронавирус и Андреа ще използва времето дотогава, за да навлезе в игрова кондиция. В "Лацио" той ще бъде под ръководството на Марко Албони.

В Италия следят с интерес развитието на таланта. Баща му Фабио - бивш играч на "Интер", "Ювентус" и "Реал" Мадрид прекара голяма част от кариерата си в Серия "А", но така и не успя да стане шампион на страната. Той обаче бе капитан на "Скуадра адзура" през 2006 г., когато италианците триумфираха със световната титла в Германия.

Като треньор Канаваро завоюва трофеи в Китай, където спечели Лига 1 с "Тиандзин" през 2016 г., а през миналия сезон стана шампион с "Гуанджоу".

Фабио има 8 години по-млад брат - Паоло. Последният също бе професионален футболист с общо над 460 мача с екипите на "Наполи", "Парма", "Верона" и "Сасуоло".