на живо

Синът на Ноле - колелото пред тениса (ВИДЕО)

Стефан не бил впечатлен от рекорда на татко Джокович

Getty Images

Новак Джокович написа нова страница в историята на тениса. За 7-ми път той вдигна купата от първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Така световният номер 1 стана рекордьор по отличия в Мелбърн. 

Само че в живота на сърбина има по-важни неща от победите на корта! Като например карането на колело! 4-годишният му син Стефан съвсем отскоро може да се спуска с велосипеда си по стръмни улици и всичко друго в семейство Джокович остава на заден план, дори победа в турнир от Големия шлем.

"Реакцията му беше страхотна. Но в интерес на истината беше по-заинтересован от това да ми покаже как се e научил да се спуска с колелото. Той ми каза: "Браво! Браво, татко! Но виж какво мога!" Така че това е по-важното и наистина това винаги ме кара да се усмихна", заяви Ноле ден след категоричната победа над Рафаел Надал на финала на Откритото първенство на Австралия.

След успеха над Лука Пуй на полуфинал сърбинът разкри, че е говорил със Стефан преди двубоя, за да се мотивира. Основната тема на разговора бил... "Спайдърмен" - любимият анимационен филм на малкия Джокович.

"Гледай да победиш!", обаче заръчал синът на шампиона, а Ноле, като примерен татко, изпълнил поръчението.

Новак Джокович и съпругата му Йелена имат две деца - 4-годишният Стефан и 2-годишната Тара. Те не пътуваха за Мелбърн, за да подкрепят шампиона, а изгледаха успеха му от дома им в Монако.