на живо

"Сити" е на четвъртфинал след седма поредна чиста мрежа в Шампионска лига

Англичаните победиха "Борусия" Мьонхенгладбах с 2:0 и в реванша

"Сити" е на четвъртфинал след седма поредна чиста мрежа в Шампионска лига

"Манчестър Сити" се класира с лекота за финалната осмица в Шампионската лига, след като победи "Борусия" Мьонхенгладбах с 2:0 и в реванша.

На "Пушкаш Арена" в Будапеща (Унгария), където двата тима се срещат за втори път заради мерките на германското правителство срещу коронавируса, "Сити" откри резултата в 12' чрез Кевин Де Бройне след подаване на Фил Фоудън. За белгиеца попадението е 25-о извън наказателното поле откакто премина на "Етихад". С асистенцията си младежкият национал на Англия Фоудън пък има участие в 20 гола на "гражданите" през настоящата кампания - 11 попадения и 9 ключови подавания.

Снимка: Getty Images

Символичните домакини продължиха да доминират и в 18' Илкай Гюндоган затвърди отличната си форма от началото на годината, покачвайки на 2:0. С 15-те си гола от началото на сезона халфът е водещ реализатор на "небесносините", както и най-резултатният германец в топ 5 първенствата на Стария континент.

До края "гражданите" владееха инициативата, но не успяха да стигнат до класически успех. Те записаха 24-а победа в последните си 25 мача във всички турнири, считано от равенството 1:1 с "Уест Бромич Албиън" във Висшата лига на 15 декември 2020-а.

"Сити" няма допуснат гол във вече над 11 часа и 30 минути в Шампионската лига! Тимът на Пеп Гуардиола е едва третият със 7 поредни чисти мрежи в Турнира на богатите след "Милан" през 2005 г. и "Арсенал" през 2006 г. Английският вицешампион е инкасирал само едно попадение в първите си 8 мача в Шампионската лига през този сезон. Постижение, с което може да се похвали единствено "Аякс" от сезон 1995/96.

Снимка: Getty Images