на живо

"Сити" и "Ливърпул" не се победиха, Де Бройне изпусна дузпа

Мърсисайдци запазиха петте точки разлика

Getty Images

"Манчестър Сити" и "Ливърпул" завършиха наравно 1:1 в дългоочаквания сблъсък от осмия кръг на английската Висша лига. "Гражданите" могат да съжаляват повече, тъй като Кевин Де Бройне изпусна дузпа в края на първата част. Преди това "Ливърпул" откри с точно изпълнен наказателен удар от Мохамед Салах (13'), но тимът на Пеп Гуардиола изравни чрез Габриел Жезус (31').

В хода на двубоя "червените" загубиха десния бек Трент Александър-Арнолд, който получи контузия и бе заменен принудително от ветерана Джеймс Милнър. Това е втората травма на титуляр в отбрана за "Ливърпул" през настоящата кампания. Преди около три седмици Върджил ван Дайк скъса кръстни връзки на коляното и ще бъде извън игра задълго.

Снимка: Getty Images

С равенството "Ливърпул" е трети със 17 точки - на една от лидера "Лестър". В 9-ия кръг, след паузата заради мачовете на националните отбори, двата тима се сблъскват на "Анфийлд".

Макар и с мач по-малко, "Манчестър Сити" е на незавидната 11-та позиция, която заема с актив от 12 точки - на 5 зад шампионите. В следващия кръг "гражданите" гостуват на втория "Тотнъм".

Снимка: Getty Images