на живо

"Сити" на Гуардиола се сгромоляса в Северен Лондон

"Тотнъм" - "Манчестър Сити" 2:0

"Тотнъм" победи заслужено гостуващия "Манчестър Сити" с 2:0 в мач от седмия кръг на английската Висша лига.

Така лондончани регистрираха най-добрия старт на сезона в първенството в историята си, след като записаха пет победи и две равенства, а със 17 точки се изкачиха на второто място във временното класиране.

"Сити", който е лидер с 18 точки, пък прекъсна серия от шест поредни успеха, като допусна и първо поражение в официален мач под ръководството на мениджъра Пеп Гуардиола.

Домакините започнаха отлично мача и още в деветата минута поведоха в резултата. Дани Роуз центрира остро от ляво и от границата на малкото наказателно поле Александър Коларов си вкара автогол, след като изчисти лошо право в горния ъгъл на вратата на Клаудио Браво.

Осем минути преди почивката Хьон-Мин Сон със страхотен извеждащ пас намери Деле Али в чиста позиция в пеналта и английският национал за втори път преодоля Браво.

Гостите от Манчестър бяха близо до попадението в 50-ата минута, когато Фернандиньо изведе Серхио Агуеро в добра позиция вляво в пеналта, аржентинецът стреля, но вратарят Юго Йорис изби в гредата.

"Тотнъм" можеше да направи победата си по-убедителна в 65-ата минута. Фернандиньо повали Али в наказателното поле, но Браво спаси удара на Ерик Ламела от отсъдената дузпа.

До края на срещата "Сити" имаше няколко възможности да върне интригата, но пропуски направиха Серхио Агуеро и влезлият като резерва Келечи Ихеаначо.