на живо

"Сити" обърна ПСЖ насред "Парк де Пренс" и крачи към финала (ВИДЕО)

Тимът на Пеп Гуардиола спечели с 2:1 в Шампионска лига

"Сити" обърна ПСЖ насред  "Парк де Пренс" и крачи към финала (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" направи огромна крачка към първия си финал в Шампионската лига, след като спечели с 2:1 като гост на "Пари Сен Жермен".

На "Парк де Пренс" всичко започна отлично за домакините, които поведоха в 15' с гол на капитана Маркиньос. Бразилецът влезе в историята, превръщайки се в едва третия, разписвал се в четвърт и полуфинал на Шампионската лига в поредни сезони. Преди него това направиха Кристиано Роналдо (2011/2012, 2012/2013, 2013/2014) и Антоан Гризман (2015/2016, 2016/2017).

Снимка: Getty Images

Тимът на Пеп Гуардиола обаче осъществи обрат през втората част. В 64' коварно центриране на Кевин Де Бройне, превърнало се в изстрел, изненада вратаря Кейлор Навас и топката се оплете в мрежата зад него.

Само 7 минути по-късно "гражданите" вкараха втори гол - Рияд Марез изпълни отлично пряк свободен удар през разкъсаната стена на парижани за 2:1 в полза на "Сити". С попадението алжирецът вече има 8, както и 12 асистенции, в последните си 26 мача като титуляр в Турнира на богатите.

Снимка: Getty Images

В 77' нервите взеха връх и ПСЖ остана с човек по-малко заради грубо влизане на Идриса Гей срещу Илкай Гюндоган.

Реваншът на "Етихад Стейдиъм" в Манчестър ще се изиграе на 4 май /вторник/. Преди него статистиката е на страната на английския тим. В 47-е случая в евротурнирите, при които отбор от Висшата лига е записвал успех като гост в първия елиминационен мач, той винаги е продължавал напред.

Победата тази вечер е шеста поредна за "Манчестър Сити" в най-авторитетния клубен турнир. Последният английски тим с такова постижение е "Лийдс" през сезон 1969/1970.