на живо

"Сити" отново не допусна гол, гледа към четвъртфиналите на Шампионска лига (ВИДЕО)

"Гражданите" спечелиха с 2:0 срещу "Борусия" Мьонхенгладбах

"Сити" отново не допусна гол, гледа към четвъртфиналите на Шампионска лига (ВИДЕО)

"Манчестър Сити" е устремен към четвъртфиналите на Шампионската лига, след като спечели с 2:0 като гост на "Борусия" Мьонхенгладбах. Двубоят се изигра на "Пушкаш Арена" в Будапеща заради COVID рестрикциите на германското правителство.

В герой за тима на Пеп Гуардиола се превърна Бернардо Силва, който откри резултата в 29', а през втората част - в 65', асистира на Габриел Жезус за крайното 2:0.

Снимка: Getty Images

Попадението на Силва бе под №35 за португалския национал с екипа на "Сити", но едва третото, отбелязано с глава. А с гола си съотборникът му Габриел Жезус се разписа за "небесносините" в пети осминафинал на Шампионската лига откакто се присъедини към клуба от бразилския "Палмейрас" през 2017 г.

Тази вечер вицешампионът на Англия записа 19-а поредна победа и удължи серията си на 12 последователни успеха като гост във всички турнири, подобрявайки собствения си рекорд, поставен през ноември 2017 г.

"Сити" е и единственият тим с четири поредни чисти мрежи при гостувания в Шампионската лига в рамките на един сезон от 2011 г. насам, когато това направи градският съперник "Манчестър Юнайтед".

Реваншът на "Етихад Стейдиъм" е насрочен за 16 март.

Снимка: Getty Images