на живо

Скандално отношение към младежки национал на България

Вратарят Димитър Евтимов проверяван цели три пъти на летището във Франкфурт

nottinghamforest.co.uk

Младежкият национал на България и вратар на английския Нотингам Форест – Димитър Евтимов, е бил третиран скандално на летището във Франкфурт на път за САЩ. Това сподели самият футболист в социалните мрежи.

"Начинът, по който ме третираха на летище Франкфурт, беше абсолютно отвратителен само защото съм роден в Източна Европа. Не може да постъпвате така", написа Евтимов.

"Димитър Евтимов, извиняваме се за неудобство. Ще ни кажете ли какво се е случило?", попитаха от аерогарата.

Снимка: Twitter

"Бях единственият човек от полета, проверяван три пъти. Не мисля, че някога съм събличал толкова пъти на ден дрехите си. Трябваше да докажа, че живея в Англия, като показах английската си шофьорска книжка. Това се оказа недостатъчно. Трябваше да покажа банкови извлечения, което също не им стигна. Извадих и доказателство, че имам билет за връщане в Англия през юни. Качих се последен на борда и единствен преминах през всичките тези процедури", написа Евтимов, който вече има записан официален мач за първия отбор на Форест.

В отговор летището на Франкфурт прати до Евтимов съобщение, че оплакването му е предадено на "съответните власти".

Едно от най-авторитетните издания на Острова "Дейли Мейл" веднага изпрати запитване към немското министерство на вътрешните работи каква е причината за отношението към българина, но отговор все още няма.

В крайна сметка Евтимов успя да стигне до Лас Вегас, където от няколко години живее сестра му и стражът не веднъж ѝ е гостувал. Наскоро тя стана майка на момиченце.