на живо

Скъпите играчки на Лео Меси (ВИДЕО)

Николета Маданска представя акцентите в спорта през изминалата седмица

Скъпите играчки на Лео Меси (ВИДЕО)

Лионел Меси има богат автопарк, като по неофициална информация аржентинецът е собственик на най-скъпия състезателен автомобил на планетата - класическо "Ферари", участвало в състезанието "24-те часа на Льо Ман" и Формула 1. Твърди се, че звездата на "Барселона" е спечелил търга в Париж през 2016-а, като е наддавал срещу Кристиано Роналдо за автомобила.

Наддаването по телефона е било анонимно и е продължило 10 минути. Победителят е платил 28 млн. евро за колата, а с данъците и таксите сумата е скочила на 32 млн. евро.

Меси има и луксозен частен самолет, за който плати 13 милиона евро. На борда му той, семейството и приятелите му разполагат с две тоалетни, кухня и 16 комфортни седалки за пътниците. А по стълбите към борда футболистът е изписал имената на цялото семейство: на съпругата му – Антонела, и трите им деца – Тиаго, Чиро и Матео, и своето собствено – Лео, което заема най-високото място на стълбицата.

През 2009 Меси плати около шест милиона евро за красивото си имение в най-престижния квартал на Барселона – Беламар. Къщата има изглед както към планината, така и към брега на Средиземно море. С няколко огромни тераси и огромни панорамни прозорци къщата е истинско произведение на изкуството. Меси разполага с фитнес, басейн и тренировъчно игрище, на което може да тренира по всяко време и да се забавлява с децата си.

Освен големите играчки с мощни двигатели, Меси е почитател и на технологиите. Телефонът му струва около 1200 евро, но след като е бил покрит с 24-каратово злато, цената му се е вдигнала неколкократно – до 7000 евро.

Кои са най-добре платените футболисти във футбола и има ли полова дискриминация в спорта, вижте във видеото.

Тагове: