на живо

Скука в 231-ото дерби на Мърсисайд

Натаниел Клайн се завърна в игра за "Ливърпул"

Getty Images

Отборите на "Евертън" и "Ливърпул" не се победиха в дербито на Мърсисайд от 33-ия кръг във Висшата лига. Двамата тима не успяха да се изненадат и завършиха 0:0 на "Гудисън Парк".

Юрген Клоп даде почивка на част от титулярите си предвид предстоящия реванш от 1/4-финалите в Шампионската лига във вторник срещу "Манчестър Сити".

За първи път през този сезон в игра за "червените" се появи защитникът Натаниел Клайн, който дълго време лекуваше контузия.

Гостите първи имаха шанс да поведат в резултата. В 12-ата и в 16-ата минута Доминик Соланке на два пъти пропусна да се разпише във вратата, пазена от английския национал Джордън Пикфорд. 

В 23-ата минута вратарят на гостите Лорис Кариус изби опасен шут на Яник Боласие.

Минута преди края на първата част Садио Мане стреля силно от дистанция, но топката мина над вратата на "Евертън".

След почивката играта беше по-равностойна, а в самия край "сините" пропуснаха да си тръгнат с трите точки.

В 87-ата минута Дженк Тосун стреля с глава, топката мина на сантиметри от гредата зад Кариус, а Шеймъс Колмън не успя да засече топката в празната врата.

Само минута след това, в следващата атака, резервата Доминик Калвърт-Люин шутира опасно към мрежата на "Ливърпул", но кълбото мина на сантиметри в аут. 

След равенството "червените" запазват третата си позиция с актив от 67 точки, докато "карамелите" остават на деветото място във Висшата лига с актив от 41 точки.

По-късно тази вечер е дербито на Манчестър, в което "Сити" приема "Юнайтед" и може предсрочно да стане шампион в Англия.