на живо

Скулпторът на Роналдо изуми с нов шедьовър (ВИДЕО и СНИМКИ)

Гарет Бейл се сдоби със собствен бюст в Кардиф преди финала на Шампионската лига

Голяма изненада очаква звездата на уелския футбол Гарет Бейл при пристигането му в Кардиф за финала на Шампионската лига между "Реал" Мадрид и "Ювентус". Срещата за трофея е в събота (3 юни) от 20:30 ч. и ще бъде излъчена пряко по bTV Action.

Еманюел Сантош, който преди време разбуни духовете с бюста на Кристиано Роналдо на летището във Фуншал, остров Мадейра, този път реши да пресъздаде образа на Бейл. Паметникът е разположен пред стадиона в Кардиф, който ще приема финала в най-авторитетния клубен турнир.

И този път феновете са озадачени от работата на Сантош. Коментарите за бюста са доста негативни, а привържениците не са убедени, че това е Бейл. Според тях образът е на бившия английски национал Дейвид Сиймън, а не на звездата на "Реал".

Бронзовият бюст на златното момче на Уелс е по поръчка на британската букмейкърска къща "Пади Пауър". Той е изработен за 264 часа и тежи 40 кг. Оценен е на 25 000 паунда. Скулптурата ще бъде изложена пред "Принсипалити Стейдиум" до неделя.

"Станах доста популярен след статуята на Кристиано Роналдо. Хората постоянно ми казваха, че тя ги кара да се усмихват повече и ме молеха да направя на друг известен футболист. Вероятно ще извая и трети бюст, за да направя хеттрик, както се казва във футбола", призна творецът Емануел Сантош, което е голям фен на "Белия балет".