на живо

Слаб Реал оцеля срещу Шалке

"Белите" загубиха реванша с 3:4, но продължават с общ резултат 5:4

Getty Images/Guliver Photos

Шалке 04 бе много близо до голямата сензация да отстрани настоящия европейски клубен шампион Реал Мадрид, но победата с 4:3 на Сантяго Бернабеу не стигна на немския отбор. След загубата в първия мач с 0:2 никой не даваше каквито и да било шансове на „кралскосините”, но те опровергаха по един великолепен начин футболните специалисти.

Шалке започна много силно и още в 20-та минута стигна до гол, след като Кристиян Фукс бе точен. Само 5 минути по-късно обаче Кристиано Роналдо бе изпуснат при центриране от корнер и с глава изравни. Гостите обаче не се отказаха и продължиха да натискат и да създават положения и в 40-та минута Клаас-Ян Хунтелаар удари греда, а няколко секунди по-късно даде отново преднина на своя отбор. Отново радостта на гостите трая само 5 минути и пак Роналдо с глава изравни.

Второто полувреме започна ударно и в 52-та минута Реал за първи път поведе в резултата, а точен бе Карим Бензема. 5 минути трая радостта и на домакините, защото 19-годишният Лерой Сане отбеляза фантастичен гол във вратата на Икер Касияс за 3:3. Истинската драма настъпи в заключителните минути на мача. В 84-та Модрич изби топката от краката на Зане, но тя попадна в Хунтелаар, който с безпощаден шут разстреля Касияс и върна надеждите на Шалке за класиране напред.

„Кралскосините” се нуждаеха само от гол, за да продължат напред и хвърлиха всичко в атака. В 87-та минута отново Зане стреля опасно, но Касияс спаси, а в 90-та отново той предотврати гол във вратата си след удар от близо на капитана на Шалке Бенедикт Хьоведес. Така в крайна сметка Реал Мадрид победи с общ резултат 5:4 и чака своя съперник на ¼-финалите в Шампионската лига.