на живо

Сладко отмъщение за ПСЖ срещу "Монако" (ВИДЕО)

Шампионите разгромиха тима от Княжеството с 4:1

Шампионът на Франция "Пари Сен Жермен" си отмъсти на "Монако" за равенството 3:3 на "Парк де Пренс" през седмицата, разгромявайки тима от Княжеството с 4:1 като гост в отложен мач от 15-ия кръг на Лига 1.

Два гола за парижани отбеляза Килиан Мбапе, а по веднъж се разписаха Неймар и Пабло Сарабия. Почетното попадение за "Монако" реализира Тимуе Бакайоко.

На "Стад Луи II" ПСЖ поведе с попадение на Мбапе в 24', а Неймар удвои от дузпа в края на полувремето. Наказателният удар бе отсъден за спорно нарушение на Камил Глик срещу Лейвин Курзава. Любопитното е, че впоследствие Неймар бе точен от бялата точка за 12-ти път откакто смени "Барселона" с ПСЖ през лятото на 2017 г. За този период във Лига 1 няма футболист с повече реализирани дузпи.

Иначе тимът на Томас Тухел си осигури спокойствие в 72', когато Пабло Сарабия покачи на 3:0. Тимуе Бакайоко намали изоставането на домакините в 87', преди Мбапе да оформи крайния резултат в първата минута от добавеното време.

Така ПСЖ е на върха в Лига 1, като вече има 49 точки - 8 повече от втория "Олимпик" Марсилия. "Монако" остава девети с 29.

Тагове: