на живо

Слънцето изгря и на тяхната улица (ВИДЕО)

Николета Маданска разказва за най-интересните събития в света на спорта

Слънцето изгря и на тяхната улица (ВИДЕО)

Слънцето огря световното първенство в Доха, Катар, но и съдбите на трима спортни герои, които преминаха през ада и излязоха като победители. Щастливи, че трудните моменти са зад гърба им, Ноа Лайлс, Санти Касорла и Рио Фърдинанд вече черпят с пълни шепи от живота в компанията на любимите си.

Горещо, горещо, горещо! Такова е световното първенство по лека атлетика в Доха, Катар. Най-доброто българско представяне беше дело на изключителната Ивет Лалова, която за трети път в кариерата си завърши на седмо място в света.

Но и тя не пропусна да спомене, че температурите в азиатската страна са били тежки за понасяне. Катар ще приеме и световното първенство по футбол през 2022 г. Въпреки че то ще е през декември, температурите тогава ще продължат да са високи. Всички стадиони, на които ще се играят срещите, ще бъдат климатизирани, както е и на световното първенство по лека атлетика. Температурата на терена и на трибуните ще бъде до 25 градуса. 

Феновете обаче ще трябва да се справят с други проблеми: 500 мл бира струват 12 евро, а алкохолът не се предлага навсякъде, а само в определени ресторанти и хотели. 

Междувременно трябва да бъде изградено метро за стадионите, тъй като в момента е само по крайбрежието. 

Температурите обаче не попречиха на 22-годишния американец Ноа Лайлс да триумфира в бягането на 200 м и да покаже, че е по-силен от житейските трудности.

Съдбата му е като извадена от холивудска продукция. Като дете често боледува, диагностициран е с астма, прекарва първите години от живота си по болниците. По-късно му откриват синдром на дефицит на вниманието и дислексия. През цялото време обаче семейството му го подкрепя и го поддържа по пътя към световния връх на 200 м.

В Доха той записа време 19,50 секунди, което е далеч от световния рекорд на Юсейн Болт (19,19 секунди), но е четвърто най-добро време в историята. 

А с какво разпуска? С музиката, която прави, и с футболни мачове на любимия си "Байерн" Мюнхен.

Пример за силна воля е и футболистът на "Виляреал" Санти Касорла. На 34 години той успя да пребори инфекцията в ахилеса, която изяждаше тъканите. 

Как? С помощта на името на дъщеря си. Лекарите присаждат върху крака му част от неговата кожа на ръката, на която е татуирано името на малката Индия. След 10 тежки операции и близо 2 години извън терените, испанецът отново може да прави това, което обича - да играе футбол!

 
 
 
View this post on Instagram

Orgulloso de llegar a los 300 partidos con el @villarrealcf, espero cumplir muchos más! Gracias Groguets!

A post shared by Santi Cazorla (@santicazorla) on

Извън зелените терени пък всички говорят за... сватба! Тази на бившия капитан на "Манчестър Юнайтед" Рио Фърдинанд и неговата любима Кейт Райд. 

Преди близо 4 години тогавашната съпруга на футболиста Ребека губи битката с рака. Рио остава да се грижи сам за трите им деца. Тогава в живота му се появява Кейт, който загърбва телевизионната си кариера, за да бъде дамата на сърцето на Рио.

 
 
 
View this post on Instagram

Brunch moments!! #wedding #celebration

A post shared by Rio Ferdinand (@rioferdy5) on

Двамата се врекоха във вечна вярност в Турция пред около 180 гости. Церемонията беше тайна, присъстващите трябваше да останат без телефони за празненството. Единствените кадри, които се появиха, показаха страхотното настроение на празнуващите, горещи танци и много усмивки. 

Естествено двамата не пропуснаха да направят и забавни моминско и ергенско парти.

 
 
 
View this post on Instagram

Girls #mrsferdytobe

A post shared by Kate Ferdinand (@xkateferdinand) on