на живо

"Славия" не прости на "Левски"

В трети пореден мач "сините" завършват в намален състав

Lap.bg

"Славия" пропусна да разгроми "Левски" в 147-ото столично дерби. "Белите" спечелиха с 2:1 на "Герена", а в трети пореден двубой "сините" завършват в намален състав.

30-годишният Ивайло Димитров откри резултата в 7-ата минута, в 27-ата Найджъл Робърта изравни. В 56-ата отново Косъма наказа Милан Миятович - 1:2.

Снимка: Lap.bg

Тимът на "Левски" изигра един доста слаб мач и допусна множество грешки. Освен това в трети пореден двубой отборът на Петър Хубчев завърши с 10 души, след като Дени Алар бе изгонен за удар без топка. Това означава, че австриецът ще пропусне мача с "Лудугорец" от 1/4-финалите за Купата на България в четвъртък.

Момчетата на Златомир Загорчич надиграваха "сините" в определени моменти. "Белите" пропуснаха и още няколко голови възможности, включително и удар на Ивайло Димитров в дясната греда.

"Сините" нямаха загуба у дома в мач от първенството от 10 август миналата година. "Белите" пък не бяха побеждавали "сините" в шампионатен двубой от 22 май 2016 година - 1:0 при гостуването на "Герена" с гол на Борислав Балджийски в 91-ата минута.

Снимка: Lap.bg

Неприятните новини за "Левски" не спират дотук. Паулиньо получи контузия през първото полувреме, като бе изнесен на носилка с разбита глава. 

"Левски" е без победа в трети пореден мач след 0:0 с ЦСКА и 2:2 с "Черно море". "Сините" са втори в класирането с 45 точки, колкото има и "Локомотив" Пловдив. ЦСКА е с 43, а "Славия" е пети с 39 точки.