на живо

"Славия" набра скорост за "Хайдук" с разгром

"Белите" разгромиха "Локо" Пловдив с 4:2

Lap.bg

"Славия" разгроми "Локомотив" Пловдив с 4:2 в мач от втория кръг на Първа лига. Играчите на Златомир Загорчич не оставиха шансове на домакините и показаха добро лице преди реванша с "Хайдук" Сплит от квалификациите за Лига Европа.

"Белите" започнаха силно срещата в Пловдив и поведоха още в 5-ата минута след гол на юношата на "Левски" Георги Йомов. В 22-ата минута внукът на Тодор Барзов отбеляза втория си гол.

Четири минути по-късно "смърфовете" получиха правото да изпълнят дузпа за нарушение срещу Филип Михалевич, а Симеон Райков реализира за 1:2.

В 65-ата минута Галин Иванов възстанови преднината от два гола в полза на "Славия", а в 69-ата Славчо Шоколаров покачи на 4:1. В последните секунди на добавеното време Димитър Илиев оформи крайното 4:2 при повторния си дебют с "черно-бялата" фланелка. 

Така "белите" записаха първи три точки в шампионата и вече са с четири, докато пловдивските "железничари" остават с нулев актив.

В следващия си мач "Славия" приема "Хайдук" Сплит на "Васил Левски" в мач-реванш от втория квалификационен кръг на Лига Европа. Хърватите спечелиха първия двубой с 1:0.