на живо

"Славия" обърна "Берое" в мач с пет гола

Силно представяне на "белите"

Lap.bg

"Славия" победи драматично с 3:2 "Берое" в мач от четвъртия кръг на Първа лига. Тони Тасев, Радослав Кирилов и Калоян Кръстев бяха точни за "белите", а Кукула и Камара се разписаха за гостите от Стара Загора.

Срещата започна по отличен начин за "Берое" - с гол в 6-ата минута на Кукула. В 36-ата обаче домакините получиха дузпа след намесата на ВАР. Първоначално съдията прецени, че няма наказателен удар след нарушение срещу Тони Тасев, а след това потърпевшият реализира за 1:1.

Снимка: Lap.bg

На почивката в игра за "Берое" се появи Омар Камара и почти с първото си докосване успя да изведе своя тим напред. 

Само няколко минути по-късно влезлият също като резерва, но са "Славия", Радослав Кирилов възстанови равенството. Отново Кирилов бе в основата на пълния обрат. В 72-ата минута той намери Калоян Кръстев, който нямаше как да пропусне - 3:2 за "Славия".

В игра за "Берое" се появи и Мартин Камбуров, който е само на гол от изравняването на рекорда на Петър Жеков (253). Нападателят обаче не успя да се разпише в този мач.

С втората си победа от началото на шампионата "Славия" събра 7 точки и заема третото място във временното класиране. "Берое" записа втора поредна загуба и е с 6 точки.