на живо

"Славия" препъна "Левски" на Националния стадион

1:1 в дербито на кръга

Lap.bg

"Славия" и "Левски" завършиха наравно 1:1 в столичното дерби от 20-ия кръг в Първа лига. Двубоят започна с превъзходство на "сините".

Те достигнаха до преднина в 17-ата минута, когато Милош Цветкович пресече подаване на Абуд Омар и подаде към Роман Прохазка, а той продължи към Серджиу Буш, който от чиста позиция преодоля вратаря Антонис Стериакис. След това играта беше позиционна и не предложи интересни моменти пред двете врати.

През втората част "белите" опитаха да наложат натиск, а в 62-ата минута вратарят Божидар Митрев имаше сериозни колебания при центриране отляво на Абуд Омар.

В следващите минути двата отбора си размениха неточни удари на голмайстора Буш и резервата Владислав Узунов.

Четвърт час преди края самостоятелен пробив на Галин Иванов и поредица от неточности в отбраната на "сините" можеха да доведат до изравнително попадение, но крилото на "Славия" стреля неточно от съвсем близка дистанция.

В 82-ата минута се стигна до изравняване. Защитата на "сините" не успя да изчисти центрирана топка, която попадна в защитника Андреа Христов и той със силен удар изравни резултата.

В последните минути атаките към двете врати се редуваха една след друга, но не се стигна до чиста голова ситуация в наказателните полета. 

След това равенство "Славия" е в средата на класирането с актив от 24 точки, докато "Левски" е на трето място с 39 точки.

Тагове: