на живо

"Славия" победи и "Ботев" Пловдив

Четвърта поредна победа за "белите"

Lap.bg

Отборът на "Славия" записа четвърта поредна победа. Играчите на Златомир Загорчич се наложиха над "Ботев" Пловдив с 2:1 в София в един от последните мачове с публика. 

От утре (9 март) всички футболни срещи в България ще бъдат при закрити врата в опит да се ограничи разпространението на коронавируса в страната.

Двата отбора играха при трудни условия, тъй като теренът бе наводнен и на места топката спираше в образувалите се локви. Първото полувреме не представи никакви опасни положения за зрителите.

Домакините откриха резултата в 51-ата минута. Емил Стоев центрира от корнер, а Емил Виячки надскочи Иван Бандаловски и с глава прати топката във вратата на Георгиев.

Девет минути по-късно "Ботев" Пловдив изравни с втория гол във втори пореден мач на младока Димитър Тонев. 

Резервата Радослав Кирилов вкара победния гол за "Славия" в 79-ата минута. Той се оказа непокрит в наказателното поле при центриране на Емил Стоев и от движение се разписа за крайното 2:1.

За "канарчетата" това бе четвърти мач без победа в първенството. "Жълто-черните" са осми в класирането с 30 точки, на една пред "Арда", който е с мач по-малко. "Славия" е на пета позиция с 42 точки.