на живо

"Славия" спря ЦСКА, "червените" вече на 6 точки от върха

Десет "бели" удържаха минимална победа

Lap.bg

ЦСКА загуби с 0:1 от "Славия" като гост в двубой от 17-ия кръг на Първа лига. Единственото попадение в мача отбеляза младежкият национал Янис Карабельов, който бе точен в 51-ата минута.

"Белите" играха с човек по-малко над половин час, след като Сашо Александров бе изгонен. ЦСКА обаче не съумя да се възползва от численото си превъзходство и резултатът се запази.

След загубата "червените" остават на втората позиция в класирането, но вече 6 точки зад лидера - шампиона "Лудогорец", който победи с 3:0 "Витоша" по-рано днес.

Снимка: Lap.bg

ЦСКА наложи натиск още в самото начало и тимът на Нестор Ел Маестро можеше да поведе. Най-напред Кристиан Малинов засече с глава, но Стергиакис изби в корнер, а веднага след това същото направи и Николай Бодуров, но отново вратарят на "белите" спаси.

След това дойде ред на Мауридес, който на два пъти нацели гредата. В 8-а минута бразилецът прати топката с глава в напречната греда, а в 29-а минута отново Мауридес се озова на стрелкова позиция, но за втори път уцели гредата след удар с глава.

След почивката, противно на хода на играта, "Славия" поведе в 51-а минута след пробив на Янис Карабельов, завършил с мощен шут, който не остави шансове на Черниаускас.

Снимка: Lap.bg

Две минути по-късно ЦСКА имаше претенции за дузпа след влизане на Велковски в тялото на Малинов, но реферът Волен Чинков подмина ситуацията.

Треньорът на "червените" Нестор Ел Маестро опита промяна с включването в игра на Кирил Десподов и Тиаго Родригеш. Именно за фаул срещу Десподов защитникът на "Славия" Александър Александров получи втори жълт картон и остави "белите" в намален състав в 59-а минута.

Снимка: Lap.bg

В 67-а минута последователно Мауридес и Десподов отправиха опасни удари, но вратарят Стергиакис отново демонстрира завиден рефлекс и спаси.

Пет минути преди края Десподов изпълни отлично пряк свободен удар, но стражът на "Славия" със сетни сили изби в корнер.

Състави

"Славия": 32. Стергиакис, 25. Александров, 3. Марем, 38. Гамаков, 19. Велковски, 8. Шоколаров, 10. Карабельов, 37. Ашковски, 35. Йомов, 33. Иванов, 22. Мицански

ЦСКА: 30. Черниаускас, 2. Жеферсон, 4. Чорбаджийски, 5. Бодуров, 6. Пинто, 7. Жоржиньо, 8. Джеси, 9. Мауридес, 11. Манолев, 15. Малинов, 16. Бикел

Тагове:

@