на живо

Мауридес качи ЦСКА отново на върха

"Червените" победиха "Славия" с 2:1

Lap.bg

ЦСКА победи с 2:1 "Славия" на "Българска армия" в мач от 4-ия кръг на Първа лига и остава с пълен актив от началото на шампионата. Точен на два пъти за домакините бе Мауридес. "Червените" се върнаха на върха пред втория "Левски".

Янис Карабельов от "Славия" вкара първо попадение за сезона във вратата на "червените".

"Славия" можеше да поведе в резултата още във 2-ата минута, когато Милчо Ангелов излезе сам срещу вратаря, но стреля в тялото на Черниаускас, след като бе бутнат в гърба от Николай Бодуров. Защитникът можеше да се разпише във вратата на Стергиакис след 120 секунди, но ударът мина на сантиметри от дясната греда.

ЦСКА владееше по-често топката, но трудно създаваше положения пред противниковата врата. В 36-ата минута Десподов се измъкна от Станиславлевич и се откъсваше сам срещу вратаря, но бе съборен.

Съдията Волен Чинков показа жълт картон на младия играч на "Славия". Десподов стреля от пряк свободния удар в гредата, а Стергиакис успя да улови отбитата топка.

В третата минута от добавеното време на първата част Мауридес изведе ЦСКА напред в резултата. Кирил Десподов центрира към нападателя и той с глава намери целта.

Втората полувреме започна в бавно темпо и положенията пред двете врати липсваха. В 67-ата минута "Славия" изравни резултата при първата си голова ситуация. Велковски центрира от фаул и Карабельов реализира с глава.

ЦСКА тръгна да търси победата с всички сили. Самостоятелен пробив на Десподов в 75-ата минута, завърши с удар към вратата на Стергиакис, който майсторски спаси.

Последва отлична възможност пред Евандро, но той прати топката високо над вратата.

В последната минута на срещата Кирил Десподов се измъкна отдясно и центрира в наказателното поле, където Мауридис с отлично насочване с глава донесе три точки за ЦСКА.

"Белите" можеха да изравнят в допълнителното време, но при меле в полето на домакините топката бе изчистена.

Така "армейците" си връщат лидерската позиция във временното класиране с 12 точки, като са с 2 точки пред "Левски". "Славия" пък е на осмо място с 5 точки.