на живо

Славиша Стоянович: „Левски” е гигант, Обертан - световна звезда

Битката за титлата с „Лудогорец” и ЦСКА ще бъде тежка

Lap.bg

„Левски” е гигант, а Габриел Обертан – световна звезда. Оценките даде треньорът на „сините” Славиша Стоянович. Под негово ръководство тимът записа пет поредни победи и е едноличен лидер в Първа лига.

„Доволен съм от условията в София. Свиквам бързо, защото футболът много прилича на този в Белград. „Левски” е абсолютен гранд и това може да бъде видяно на всяка крачка в България. Отборът има много привърженици, които са изключително ентусиазирани. Доста си прилича с „Цървена звезда”, коментира специалистът в интервю за словенското електронно издание siol.net.

„Разполагам и с една световна звезда – Габриел Обертан. Неговата биография е феноменална. Не знам каква е причината, но той се чувства великолепно в „Левски"

Наставникът призна, че е отхвърлил две оферти, за да поеме „сините”. „Всичко стана напълно случайно. Бях близо до договор с клуб от Северна Европа и оставаше да уточним само последните детайли. Тогава ми се обади мениджър от България. Представи ми офертата на „Левски” и тя ми хареса. Бързо се договорихме, за два дни. Говорих и с президента на клуба и той ми обясни визията си. След това нямах никакви съмнения, че ще поема „Левски”. Малко преди да подпиша, получих още едно интригуващо предложение, но вече се бях разбрал със Спас Русев и реших да спазя обещанието си”.

Стоянович подчерта, че силният старт не го заблуждава за сериозността на предстоящите изпитания. „Спечелихме пет поредни победи, три от които в гостувания. Беше доста трудно. Но мислим мач за мач. Шампионатът едва сега започва. Най-важното е играчите да повярват във вижданията ми и начина ми на работа. Предстоят ни и големите дербита с ЦСКА и „Лудогорец”. От много време съм във футбола, така че не летя в облаците. Еуфорията е забранена”.

„В България има доста добри отбори. Шампионът „Лудогорец” има 12 бразилци, ЦСКА също има много чужденци и национали. Битката за титлата ще бъде тежка”, убеден е треньорът.