на живо

След 1:1 с "Черно море": Домусчиев настоява за VAR в Първа лига

От "Лудогорец" обвиниха Георги Кабаков в тенденциозно съдийство

Lap.bg

Собственикът на "Лудогорец" и член на Изпълнителния комитет на БФС Кирил Домусчиев настоява за въвеждане на VAR в българския футбол. Според него системата за видеоповторение ще бъде полезна и няма да има "клубове, които са ощетявани от "Кабаковците".

Реакцията на Домусчиев във "Фейсбук" дойде след двубоя на шампионите с "Черно море" в събота, завършил 1:1. В края на мача в Разград гол на Клаудиу Кешеру не беше признат заради нарушение срещу вратаря на гостите от Варна.

"Снощи гледах мача "Манчестър Сити" - "Манчестър Юнайтед" и си мисля колко полезен ще е ВАР за българското първенство. Тогава няма да има клубове, които са ощетявани от "Кабаковците"! Няма да има и сълзи в очите на футболисти и треньори. Докато съм член на Изпълкома, ще настоявам за ВАР на всички стадиони в България. Нека футболът възтържествува", написа Кирил Домусчиев във "Фейсбук".

След мача шампионите обвиниха рефера Георги Кабаков в тенденциозно съдийство. От "Лудогорец" претендираха не само за отменен гол, но и за неотсъдена дузпа за игра с ръка на футболист на "Черно море".

Изпълнителният директор на клуба Ангел Петричев дори поиска Кабаков повече да не ръководи срещи на отбора.

"Не искаме повече Кабаков за съдия в мачове на "Лудогорец". Виждаме тенденциозност в отсъжданията му вече в няколко поредни мача срещу нашия отбор и поради тази причина и в интерес на феърплея бихме искали повече да не ръководи наши двубои", каза Петричев.